Vaals en Aken

Het museum presenteert haar tentoonstellingen in de monumentale kloosterkapel vol met gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. In deze "kleurrijke kijkdoos" worden we overweldigend omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige heiligenbeelden met een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter. We worden hartelijk ontvangen in het sfeervolle museumcafé. Hier  wordt gepassioneerd en met humor verteld over het ontstaan van de verzameling, het verleden en het heden van het voormalige klooster en de kloosterkapel. Daarna start de indrukwekkende rondleiding in het museum en door de benedenverdieping van het perfect gerestaureerde klooster dat geheel ingericht is met schitterend kerk- en kloostermeubilair. Aan het einde van het bezoek krijgen we een uitdraai met informatie over de persoonlijke naamheilige en de betekenis van onze naam.
In het museumcafé zitten we op antieke bidstoeltjes uit een zusterklooster zien we een geweldige bar gemaakt van twee altaren, kerklampen, een biechtstoel en een rijk uitgesneden koorbank.
Ook in het bijbehorende park en het bos zijn naast de oudste boom van Vaals verschillende oude en moderne heiligenbeelden te zien. Een mooie Maria-kaarsenkapel maakt het kloosterpark compleet.
Na de middag rijden we naar de stad Aken, waar we onder leiding van onze gids een stadswandeling maken en de prachtige Dom gaan bezoeken.

Programma :
Ontvangst met koffie en vlaai

Rondleiding museum Vaals

Middagmaal: 3-gangenmenu

Stadswandeling in Aken

Bezoek Dom Aken

Hele dag begeleiding


Voor meer inlichtingen, prijs en reservatie : mail of bel ons