7 dagen Salzburgerland Oostenrijk 

Maandag 4 juli t.e.m. zondag 10 juli 2022

Voor meer info of reservatie: mail of bel ons

 

Waterdruppels op zich zijn niets. Samen kunnen ze echter het machtigste element op aarde worden." Dat zei de Duits-Canadese publicist Willy Meurer. En wij denken: niet alleen krachtig, maar ook onweerstaanbaar mooi. Want of het nu brede meren zijn of heldere bergwateren, er is nauwelijks iets ontspannender dan je blik over het glinsterende water te laten dwalen. Onderweg zult u in elke streek iets anders ontdekken. Of het nu gaat om de Chiemsee met zijn door koning Ludwig II gebouwde lustpaleizen, de smaragdgroene Königssee schilderachtig in een dal ingebed of de prachtige meren van het Salzkammergut - elk biedt een uniek landschap en onvergetelijke ervaringen.
 

Programma (wijzigingen onder voorbehoud): 

Maandag 4 juli 2022: Heenreis met tussenovernachting 

We vertrekken via de Duitse autowegen naar Rosenheim voor een tussenovernachting. Met de nodige stops onderweg, komen we in de vooravond aan in ons hotel. Inchecken en avondmaal. 
 

Dinsdag 5 juli 2022: Chiemsee 

Op weg naar het Salzkammergut stoppen we bij de Chiemsee en voor een boottocht naar Herreninsel en terug. 
 Daarna gaat het naar het Salzkammergut. Het landschap wordt gekenmerkt door het riviersysteem Traun met in totaal 76 grotere en kleinere meren en ligt in het gebied tussen het Dachsteinmassief, het Totemgebirge en het Höllengebirge.     

Woensdag 6 juli 2022: Stadswandeling Abtenau en vrije tijd 

Na een ochtendwandeling door Abtenau met onze plaatselijke gids, hebben we vrije tijd om het hotel en de omgeving beter te leren kennen. Onze reisleider geeft u graag tips mee. 


Donderdag 7 juli 2022: Rondrit Salzkammergut 

Vandaag staat een rondrit door het Salzkammergut op het programma. Het Salzkammergut telt in totaal 76 grotere en kleinere meren en wordt gekenmerkt door het rivierenlandschap van de Traun. Terwijl de Traunsee het diepste meer van Oostenrijk is, is de Attersee het grootste meer van Opper-Oostenrijk. Op de rit van de Traunsee (Altmünster) naar de Attersee (Steinbach) via de Großalm Landesstrasse passeert u kort voor de pas-top de zeer oude schilderachtige Taferlklaussee, een stuwmeer. Tijdens de Belle Epoque was de Attersee het centrum van zomerresorts en beroemd om zijn kunstenaarskolonies. De tocht gaat verder naar Mondsee, het naburige meer van de Attersee. De zuidelijke oever vormt de grens tussen Opper-Oostenrijk en Salzburg. De Drachenwand, die aan de zuidwestelijke oever oprijst, is opvallend. 

 

Vrijdag 8 juli 2022: Salzburg 

In Salzburg wordt het stadsbeeld bepaald door kerken, burchten, kastelen en paleizen. Geen wonder dat de schilderachtige oude binnenstad tot werelderfgoed werd benoemd. 

Na een stadswandeling met onze reisleider, gaan we zelf op ontdekking in deze prachtige stad


Zaterdag 9 juli 2022: Königssee 

Al tijdens de reis ervaren we een indrukwekkend berglandschap. We stoppen bij de kristalheldere Königssee en varen met elektrische bootjes naar de beroemde bedevaartkerk van St. Bartolomeus. Met een diepte van 192 m betovert het diepste meer van Beieren iedereen. Het smaragdgroene water, genesteld in de vallei tussen de Watzmann-, Jenner- en Hagenbergen, wemelt van de zeldzame vissoorten. Op een van de elektrisch aangedreven passagiersboten glijden we langs beschermde bootshutten, ruisende watervallen en hoge rotswanden. Op het schiereiland van St. Bartholomä vinden we de historische herberg naast de beroemde bedevaartskerk van St. Wandel langs de oever van de Königsee en wandel naar de nabijgelegen ijskapel of maak gebruik van de stop voor een verfrissing. Een mooie afsluiter van de excursie is een bezoek aan de enzianstokerij in Berchtesgaden, uiteraard is er ook een proeverij voordat we terugrijden naar ons hotel in het Salzkammergut. 


Zondag 10 juli 2022: Terugreis 

   

Praktische info 

Datum 

Maandag 4 juli 2022 tot zondag 10 juli 2022


Prijs 

€ 825 per persoon op basis van een 2-persoonskamer

Toeslag single: € 85

In de prijs inbegrepen:

·         Autocarreis

·         6 hotelovernachtingen op basis van halfpension

·         Reisbegeleiding vanaf vertrek

·         Boottocht Chiemsee

·         Begroeting met Schnaps of koffie en taart

·         Begeleide stadswandeling Abtenau
.         Begeleide stadswandeling Salzburg

·         Dansavond

·         Boottocht Königssee

·         Bezoek Enzian stokerij met proeverij

 

Vertrek:

5u30 Hechtel garage B&V Reizen
5u50 Houthalen Carpool
6u10 Genk Limburghal