6 dagen Rügen Duitsland 

Maandag 25 september t.e.m. zondag 30 september 2022

Voor meer info of reservatie: mail of bel ons

 

Rügen staat niet alleen bekend om de mondaine badplaatsen en bizarre bouwwerken. Het eiland in het noorden van voormalig Oost-Duitsland kent ook bijzondere natuur. Je vindt er krijtrotsen – eigenlijk is heel Rügen één grote brok kalk en krijt – en zelfs nog een klein stukje oerbos met beuken, in Nationaal Park Jasmund. Pas in 1990, na Die Wende werd dit noordoostelijke deel van Rügen toegankelijk voor publiek, daarvoor was het militair terrein. Juist doordat het zolang verboden terrein was, is de natuur hier nauwelijks aangetast. 


Programma (wijzigingen onder voorbehoud):

Zondag 25 september 2022: heenreis

We vertrekken via de Duitse autowegen naar Rügen. Met de nodige stops onderweg, komen we in de vooravond aan in ons hotel. Inchecken en avondmaal.


 

Maandag 26 september 2022: Prora en Sellin

Na het ontbijt brengen we een bezoek het voormalige vakantieoord van het Duitse leger tijdens de 2de Wereldoorlog: Kraft durch Freude – Seebad Rügen, kortweg Prora genoemd, naar het plaatsje waar het ligt. Het werd in de jaren ’30 van de twintigste eeuw gebouwd onder het nazibewind van Hitler en zou gaan dienen als vakantieresort voor Duitse arbeiders en hun gezin. Zo ver kwam het nooit: de Tweede Wereldoorlog gooide roet in het eten. 
In de namiddag begeven we ons naar het station, waar de stoomtrein De Razende Roland ons opwacht om ons naar Sellin te brengen. Hier wandelen we uiteraard naar de beroemde pier.
Na wat vrije tijd, keren we terug met de autocar naar het hotel.

 

Dinsdag 27 september 2022: Sassnitz en Kap Arkona

Rügen staat niet alleen bekend om de mondaine badplaatsen en bizarre bouwwerken. Het eiland in het noorden van voormalig Oost-Duitsland kent ook bijzondere natuur. Je vindt er krijtrotsen – eigenlijk is heel Rügen één grote brok kalk en krijt.

En deze gaan we vandaag bezoeken. Via een boottocht vanuit Sassnitz langs de bekende Königstuhl en met een treintje van Putgarten naar Kap Arkona.


Woensdag 28 september 2022: Stralsund

Rügen is een eiland, aan het vasteland verbonden met een drie kilometer navelstreng: de Rügenbrucke. Aan de andere kant van deze brug ligt Hanzestad Stralsund. Hoewel de havenstad in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd werd, is een bezoek aan het centrum van de stad vandaag de dag de moeite waard. Niet voor niks staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco. 

 

Donderdag 29 september 2022: Lübeck

Van de 12e tot de 16e eeuw werkten Nederlandse en Duitse steden samen om zoveel mogelijk geld te verdienen aan de handel met Scandinavië en Rusland. Hanzesteden noemden ze zichzelf en een van de belangrijkste Hanzesteden was Lübeck, in het noorden van Duitsland aan de Trave, een zeearm van de Oostzee. Van hieruit vertrokken de schepen en Lübeck werd zo belang-

rijk voor Duitsland dat het een vrijstad werd. Vanaf de 16e eeuw legden er ook regelmatig schepen uit Frankrijk en Spanje aan en nog steeds is Lübeck de belangrijkste Duitse importeur van Franse wijn. Door de opkomst van de Verenigde Staten werd de Atlantische Oceaan belangrijker en verloor Lübeck haar invloed.

Die lange rijke geschiedenis is nu nog zichtbaar in het Lübeck van vandaag. De door water omringde middeleeuwse binnenstad wordt sinds 1987 beschermd door de status UNESCO Werelderfgoed . Hoogtepunt is ongetwijfeld de imposante stadspoort de Holstentor. Deze poort uit de 15e eeuw maakte onderdeel uit van de stadsmuur en is een voorbeeld van middeleeuwse baksteengotiek. In de poort is nu het Stadtgeschichtliche Museum gevestigd.


Vrijdag 30 september 2022: terugreis

 

Praktische info 

Datum 

Zondag 25 september tot vrijdag 30 september 2022


Prijs 

€.....  per persoon

Toeslag single: €...... 

In de prijs inbegrepen:

·         Autocarreis

·         5 hotelovernachtingen op basis van halfpension

·         4 x lunch

·         Reisbegeleiding vanaf vertrek

·         Treinrit Razende Roland

·         Boottocht Sassnitz

·         Treintje Putgarden

Vertrek:

7:00 uur Hechtel garage B&V Reizen
7:15 uur Houthalen Carpool