Weekendje romantische Strasse in kerstsfeer

Vrijdag 10 tot zondag 12 december 2021 

Voor meer info of reservatie: mail of bel ons

Rothenburg ob der Tauber ligt aan de zogenaamde Romantische Strasse, één van de populairste toeristische routes in Duitsland. De Romantische Strasse staat bekend vanwege de mooie bezienswaardigheden en historische plaatsen. Rothenburg ob de Tauber is een stad die al in de middeleeuwen ontstaan is en haar middeleeuwse karakter grotendeels heeft weten te behouden.  
In de adventstijd tovert dit stadje zich om in een winter wonderland. Overals glanst en straalt het. Ontdek de schoonheid van deze romantische stad, met haar vakwerkhuizen, sfeervol verlicht met oude gaslantaarns, haar rijk versierde waterbronnen, de pittoreske pleintjes, de prachtige kerken, de vele kleine winkeltjes die met hun etalages wedijveren en het heerlijke uitzicht over het dal van de Tauber. 


Programma (wijzigingen onder voorbehoud): 

Vrijdag 10 december 2021: Würzburg 

We vertrekken via de Duitse autowegen naar Würzburg.  
De historische sfeervolle Domstad Würzburg vormt het decor van de gezellige kerstmarkt. Hier vinden we vele kraampjes met geschenkartikelen en typisch Frankische specialiteiten. 

We rijden verder naar onze bestemming Rothenburg ob der Tauber voor avondmaal en overnachting in ons hotel. 

Zaterdag 11 december 2021: Rothenburg 

We genieten van de betoverende atmosfeer van de kerstmarkt genoemd Reiterlesmarkt. 

We verkennen we Rothenburg. De stad blikt 500 jaar terug op haar traditievolle, historische kerstmarkt. En de aantrekkingskracht van deze stad in de kersttijd heeft misschien wel iets te maken met de tegenstelling ‘het historische en romantische verleden’ en ‘de hectische, snel evoluerende tijd’. U gelooft echt uw ogen niet!... Zoveel kerstpracht! De heel smaakvol uitgestalde kerstartikelen en die andere prachtige kleinoden brengen menig iemand in verleiding… En wat te denken van het heel beroemde ‘Deutsche Weihnachtsmuseum’ (ca. €4), waar ‘kerst door de eeuwen heen’ tentoongesteld wordt… 

Zondag 12 december 2021: Wiesbaden 

Het ontwerp van de Wiesbadener Sternschnuppenmarkt is gebaseerd op het Wiesbaden stadswapen. De eerste indruk dat je krijgt, is dat deze kerstmarkt geen traditionele markt is met houten kraampjes. Het lijkt eerder een mecano kerstmarkt, maar dat maakt het zo origineel.  

Praktische info 

Prijs  

€ 365 per persoon 

Toeslag single: € 70 

In de prijs inbegrepen: 

  • Autocarreis 
  • 2 hotelovernachtingen op basis van halfpension 
  • Reisbegeleiding vanaf vertrek 

 

Vertrek: 

7u00 uur Hechtel garage B&V Reizen 

7u15 uur Houthalen Carpool 

Het hotel: 

Het hotel is gelegen aan de ingang van de oude stad Rothenburg ob der der Tauber. Gastvrijheid is hier al jaren de traditie.