3-daagse Volendam met Floriade 

Donderdag 25 augustus t.e.m. zaterdag 27 augustus 2022

Voor meer info of reservatie: mail of bel ons

 

Programma (wijzigingen onder voorbehoud):

 

Donderdag 25 augustus 2022: Gouda

De Goudse kaas is wereldberoemd. En het feit dat Goudse kaas inmiddels een van de grootste exportproducten is van Nederland is indrukwekkend, als je bedenkt dat het ontstond in dit eenvoudige, pittoreske gebied in de provincie Zuid-Holland. Inmiddels wordt de meeste Nederlandse kaas geproduceerd of opgeslagen in het gebied rond de stad Gouda, dat ook wel Cheese Valley wordt genoemd. Natuurlijk vormt de Gouda kaasmarkt nog steeds het centrale spektakel in de Nederlandse kaasbranche. De rituelen en rijke Hollandse tradities maken het tot een attractie die u niet mag missen. 

Maar ken je ook het verhaal van Gouda Kaas? Dit is je kans, beleef Gouda Kaas in de enige echte Gouda Cheese Experience. In ons prachtige pand in het hart van Gouda ga je op een unieke en interactieve reis door een goudgeel universum.

 

Vrijdag 26 augustus 2022: Floriade in Almere

Eens in de tien jaar komen alle groene grootheden van over de hele wereld bijeen gedurende deze wereldtuinbouwtentoonstelling. Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen en van de beste manieren om tomaten te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken. We kunnen het allemaal zien, proeven en ervaren bij Floriade.
 Los van alle inspirerende kunnen we een reis maken langs de vele in-bloei-staande tuinen, het inspirerende arboretum en smullen van verrassende groene gerechten of jezelf onderdompelen in het afwisselende kunst en cultuurprogramma. 


Zaterdag 27 augustus 2022: Marken en Volendam

Wereldwijd staan Volendam & Marken bekend als een uniek stukje Nederland. In de veertiende eeuw was Volendam een geliefde plek voor vissers en boeren om zich te vestigen. Vandaag de dag zijn de authentieke haven en uitgestrekte dijk nog altijd toeristische trekpleisters. Het schiereiland Marken is op zo’n 30 minuten varen van Volendam gelegen en wordt omringd door de Gouwzee en het Markermeer.

 

Praktische info 

Datum 

Donderdag 25 tot zaterdag 27 augustus 2022

Prijs 

€....  per persoon

Toeslag single: €..... 

In de prijs inbegrepen:

·        Autocarreis

·        2 hotelovernachtingen op basis van halfpension

·        Reisbegeleiding vanaf vertrek

·        Inkomtickets Floriade

·        Begeleiding Marken en Volendam

·        Cheece experience

·        Lunch en diner dag 3

 

Vertrek:
.... uur Genk
.... uur Houthalen Carpool
.... uur Hechtel