Afrikamuseum en chiconnettes Bryninckx

Het Africamuseum in Tervuren staat wereldwijd bekend als één van de mooiste en meest indrukwekkende Afrikamusea. Het wordt ook het laatste koloniale museum ter wereld genoemd. Het museum dankt zijn ontstaan aan een tijdelijke tentoonstelling die in 1897 haar deuren opende als koloniaal luik van de Wereldtentoonstelling in Brussel. De drijvende kracht achter dit initiatief was koning Leopold II. Een jaar na de tentoonstelling kreeg dit tijdelijk evenement een permanent karakter en ontstond het ‘Musée du Congo’, dat naast een museale ook een wetenschappelijke opdracht vervulde.
Na een renovatie van 5 jaar werd het museum heropend in 2018. De grootste uitdaging in het renovatieproject bestond erin een beeld te schetsen van het hedendaagse, ontvoogde Afrika in een museumgebouw met een koloniaal verleden. 
We komen via de ondergrondse galerij in de kelders van het oude gebouw terecht, om vervolgens de centrale permanente tentoonstelling op de benedenverdieping te ontdekken. In de kelders van het museum schetst een inleidende tentoonstelling het verleden, het heden en het toekomstbeeld van de instelling. Op de benedenverdieping krijgen we de keuze uit vijf thematentoonstellingen, voornamelijk rond Centraal-Afrika. 

Na het middagmaal rijden we naar de familie Bruyninckx, waar we meer leren over de teelt van Chiconnettes. In 2000 hebben zij de stap genomen om ‘Chiconnettes’ te gaan telen. Met de overtuiging dat ze zich met een ander, degelijk product, veel beter kunnen onderscheiden op de markt en ook de tong, de buik en het hart van hun klanten kunnen veroveren, hebben zij zich in dit avontuur gestort. Vandaag blijkt dat dit een goede keuze was.
Na de ontvangst met een drankje krijgen we een bedrijfsfilm die ons meer leert over de ganse teelt. Vervolgens neemt een ervaren gids ons mee doorheen het hele bedrijf en uiteraard wordt ook gezorgd voor de nodige proevertjes!

Programma :
Toegang Africamuseum

Middagmaal : 3-gangenmenu

Bezoek chiconnettesbedrijf met degustatie

Voor meer inlichtingen, prijs en reservatie : mail of bel ons